THE BREWERY
Παραδοσιακός οικισμός Traditional village of Santorini
Proudly we present you our tanks!
με επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία & την Αυστρία with high quality malts from Germany & Austria
...no hops, no glory !
as well!
Boban on the task...
The pressure builds up...
( Emptying the lauter tun )
Η διαδικασία παρασκευής ξεκινά με βυνοποιημένο κριθάρι, το οποίο αλέθεται και στη συνέχεια «πολτοποιείται» για να απελευθερωθούν τα σάκχαρα που υπάρχουν ήδη στους κόκκους. Μόλις βράσει, προστίθεται ο αρωματικός λυκίσκος που συλλέγεται από όλο τον κόσμο για να προσφέρει την πληθώρα των γεύσεων και της πικρίας που βρίσκονται στα τελικά προϊόντα.
Η πρωτογενής ζύμωση λαμβάνει χώρα με την προσθήκη εξειδικευμένων ζυμομυκήτων ενώ η δευτερογενής ζύμωση σε δεξαμενές υπό πίεση χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή CO2. Η ενανθράκωση αναπτύσσεται φυσικά υπό πίεση. Αυτά τα φαινομενικά εύκολα βήματα οδηγούν σε μια εμπειρία φρέσκιας μπύρας που δεν ήταν διαθέσιμη τοπικά πριν ανοίξουμε τις πόρτες μας.
Αφιλτράριστες, για να συλλάβουμε κάθε σωματίδιο γεύσης, οι εξαιρετικές μπίρες μας είναι "ζωντανές" με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Μη παστεριωμένες και χωρίς συντηρητικά, απαιτούν ψύξη, ώστε να διατηρηθεί η άριστη ποιότητα τους. Κάθε συνταγή περιέχει τέσσερα απλά συστατικά – βυνοποιημένο κριθάρι, λυκίσκο, μαγιά και νερό – τα οποία σε μυριάδες συνδυασμούς, έχουν ως αποτέλεσμα αμέτρητες δυνατότητες.
Αυτές οι ιδιαίτερες μπίρες με σήμα τον γαϊδαράκο, προσφέρουν κάτι ξεχωριστό για κάθε γούστο...
Περιορισμένη ποσότητα σε κάποιες απο αυτές όπως το 10 Donkeys του 2022, το Salty Donkey του 2023 ή το Smart Ass 1.0 του 2024, μπορείτε να τις απολαύσετε μόνο εδώ, στη ζυθοποιία μας.
Έλατε να γνωριστούμε & να δοκιμάσουμε τις φρέσκιες & αφιλτράριστες donkeys!
Deceptively simple, the brewing process begins with malted barley, which is milled and then “mashed” to release the sugars already present in the grain. Once boiling, aromatic hops gathered from all over the world are added to provide the plethora of flavors and bitterness found in the final products.
Primary fermentation takes place with the addition of specialized yeasts, and secondary fermentation in pressurized tanks without any additional sugars or CO₂.
The carbonation develops naturally under pressure. These seemingly facile steps result in a fresh beer experience that was not available locally before we opened our doors. Unfiltered, to capture every particle of flavor, our extraordinary ales are alive with personality. Unpasteurized and preservative-free, they do require refrigeration, so as to maintain their excellent quality and perfect enjoyment.
Each recipe contains four simple ingredients – malted barley, hops, yeast and water – which in myriad combinations, results in countless possibilities.
Joined on occasion by a seasonal special such as 2022’s 10 Donkeys, 2023’s Salty Donkey, or 2024’s Smart Ass 1.0 ),
our six ales offer something distinctive to every taste.
Ας γνωριστούμε !
Ελάτε να χαλαρώσετε στο όμορφο χωριό της Μέσα Γωνιάς.
Η γευσιγνωσία γίνεται στον επάνω όροφο της μικρή μας ζυθοποιίας
και έχει εκπληκτική θέα...
Λόγω περιορισμένου χώρου δεχόμαστε ραντεβού των 4+ ατόμων.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε κλείστε ραντεβού
στο 2286030268 ή στείλτε e-mail: info@donkey.gr
Απο Δευτέρα μέχρι Σάββατο, 11:30 - 17:00.
Κλειστά την Κυριακή
Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα!
Let's meet !
Stop by & visit our microbrewery in the beautiful village of Mesa Gonia!
Our tasting area above the brewery has a lovely view of the village, where you can sample our beers or perhaps relax and enjoy a leisurely brew. Follow the steps around the side and you’ll be met by our knowledgeable and friendly staff upstairs.
Appointments are requested for groups of 4+ people, and unfortunately,
we cannot accommodate large groups at any time, due to a lack of space.
For additional information, please contact us by phone:
+30 22860-30268 or e-mail: info@donkeybeer.gr
During the summer season, we are open
Monday - Saturday, from 11:30 until 17:00.
We are always closed on Sundays.
We hope to see you soon!